Beeld © ANP

Vincent van den Ende werkt samen met omstreden rapper 6ix9ine

29 november 2018 12:42

Rapper 6ix9ine is op dit moment dé opkomende ster in Amerika, maar misschien ook nu al wel de meest omstreden. Geen reden voor Vincent van den Ende, zoon van theaterproducent Joop van den Ende, om niet samen te werken met de bad boy.

"Ik hoop voor hem op het beste, en dat alles goed gaat komen voor hem"

Op dit moment zit Daniel Hernandez, de echte naam van de Amerikaanse rapper, achter slot en grendel voor afpersing. De autoriteiten verdenken hem van verschillende misdaden, waaronder verschillende overvallen, schietpartijen en een aandeel in drugshandel. Iets wat Vincent van den Ende, die zeer succesvol is als producer in Amerika, amper kan bevatten. "Dat was schokkend", vertelt hij aan RTL Boulevard op de vraag hoe hij tegen de arrestatie aankijkt. "Ik weet niet precies wat wel en niet waar is. Ik hoop voor hem op het beste, en dat alles goed gaat komen voor hem."  

De producer kijkt toch positief terug op de bijzondere samenwerking. "Als je drie dagen met elkaar in de studio zit dan krijg je band en praat je niet alleen over muziek, maar ook over andere dingen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Rapper 6ix9ine opgepakt vanwege verdenking afpersing

Ondanks de huidige status had Vincent de samenwerking voor geen goud willen missen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het album uit gaat komen", vertelt hij aan RTL Boulevard. Hij heeft dan ook totaal geen spijt van de samenwerking.

Het album stond even on hold nadat 6ix9ine werd opgepakt, maar lekte deze week uit. Het label besloot daarom het album vervroegd uit te brengen. Benieuwd naar het album en de nummers KIKA, WAKA en WONDO waar Vincent aan heeft meegewerkt? Je kunt ze hieronder beluisteren. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rapper 6ix9ine komt toch naar Nederland

In oktober werd de rapper al veroordeeld tot een proeftijd van vier jaar en een werkstraf van duizend uur. Toen werd hij opgepakt voor het mishandelen van een fan en het verspreiden van naaktfoto's van een meisje van dertien. Ook de manager van de rapper staat terecht voor zijn deelname.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!