Beeld © ANP

Ria Valk had graag een prijs gewild

26 november 2018 17:20

Zangeres Ria Valk, die dit jaar haar 60-jarig jubileum als artiest viert, vindt het raar dat zij nog nooit een onderscheiding heeft gehad voor haar werk. “Ik ben wel boos dat ik nog nooit een prijsje heb gehad”, stelt de 77-jarige artieste maandag in Het Parool.

"Ik ben wel boos dat ik nog nooit een prijsje heb gehad"
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ria Valk ontspant van roddels en gladiatoren

“Niet eens een Zilveren of Gouden Harp, of iets voor mijn oeuvre. Niets. Vind ik toch een beetje raar. Ik vind mezelf er goed genoeg voor”, aldus Valk, van wie recent een biografie verscheen.

De zangeres heeft zelf wel een verklaring waarom ze genegeerd is door alle prijzencomités. “Vinden ze niet chique, denk ik, zo'n carnavalszangeres. Zoiets gebeurde indertijd ook met Leo. Dat nummer werd zo ongelooflijk goed verkocht, maar bleef staan op 2.” Valk stelt dat de Top 40 het nummer niet op de eerste plek wilde hebben omdat Bohemian Rhapsody van Queen meer salonfähig was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Huidkanker helemaal weg bij Ria Valk

Valk scoorde in de jaren zestig, zeventig en tachtig grote hits met Rockin’ Billy (1968), Worstjes op Mijn Borstjes (1975), Leo (1976) en Oma Wil een Toyboy (2014). Zij treedt nog steeds op.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!