Beeld © ANP

DJ Khaled moet flink in de buidel tasten

30 november 2018 04:13

DJ Khaled en bokser Floyd Mayweather Jr. moeten flink in de buidel tasten voor hun rol in de fraude van cryptobedrijf Centra Tech Inc. De twee beroemdheden promootten het bedrijf op social media zonder duidelijk te maken dat ze daarvoor betaald kregen, en werden daarom door de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) als medeplichtig gezien.

Floyd en Khaled sloten deze week een deal met de commissie, zo maakte SEC donderdag bekend. De topsporter is akkoord gegaan met een bedrag van 600.000 dollar, de muziekproducent beloofde 150.000 dollar over te maken. De twee hoeven hierdoor geen schuld te bekennen en worden niet verder betrokken bij de zaak tegen het cryptobedrijf. In de overeenkomst zegden ze toe de komende jaren geen reclame te maken voor soortgelijke ondernemingen.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Alleskunner DJ Khaled gaat nu meubels ontwerpen

DJ Khaled had Centra Tech Inc. op social media aangeprezen als baanbrekend. Hij ontving 50.000 dollar voor de gesponsorde post. Mayweather maakte reclame voor drie cryptobedrijven en verdiende daar in totaal 300.000 dollar mee.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!