Tweede Kamer gaat lekker op muziek Armin van Buuren

07 december 2018 08:55

This is what it feels like van Armin van Buuren is volgens de Tweede Kamer het beste nummer ooit gemaakt. Dat blijkt uit de hitlijst die is samengesteld op basis van de keuzes van een grote meerderheid van de parlementariërs. Het initiatief komt van twee Kamerleden van VVD en CDA, die het leuk leek als de politici eens een ander beeld van zichzelf zouden geven.

Een woordvoerder van de initiatiefnemers kon vrijdag niet zeggen hoeveel Kamerleden exact hadden gestemd. “Maar het was een grote meerderheid”, stelt hij. De rest van de top 5 bestaat uit AC/DC met Thunderstruck, Guns ‘n Roses met November Rain, de Messiah van Händel en Wish you were here van Pink Floyd.

De eerste Nederlandse bijdrage in het lijstje is Zeeuwse Kust van Bløf. Sowieso staan er in de lijst opvallend veel regionale Nederlandstalige nummers. Onder meer Skik, Abel, Rowwen Heze en Frank Boeijen staan in de lijst. Het was een vereiste dat in de top 5 die elk Kamerlid instuurde in elk geval één Nederlandstalig nummer stond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Armin van Buuren brengt ode aan zijn zoon

Er ontstond vorige week enige commotie doordat Thierry Baudet aan alle Kamerleden een mail stuurde waarin hij zei dat zij alleen maar “kutmuziek” hadden gekozen. De voorman van het Forum voor Democratie miste naar eigen zeggen Brahms en Strauss.

Het is onduidelijk waarom Baudet dit mailde, want op plaats 32 staat Also sprach Zarathustra van Strauss en op plaats 61 staat Klavierstücke Op 119 van Brahms.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!