Beeld © ANP

K3 bezoekt ziekte patiëntjes in Prinses Máxima Centrum

21 december 2018 20:32

K3 gaat een druk jaar tegemoet. 2019 staat voor Marthe, Hanne en Klaasje in het teken van twintig jaar K3. Met een grote jubileumshow staan de meiden eerst in het Belgische Puurs, daarna komen de meiden naar de Nederlandse theaters. "Er komen veel nieuwe dingen aan, dat gaat wel hard oefenen worden", zeggen de drie voor de camera van het ANP.

"Volgend najaar gaan we in Nederland rondtoeren. In België blijven we op één plek, in Puurs", vertelt Marthe. Daar wordt de show volgens Hanne "heel groots". "We hebben tribunes die kunnen draaien en we hebben schermen die kunnen bewegen. En omdat het zo groot is worden er ook veel meer dansers ingeschakeld. Normaal dansen wij met acht tot tien dansers en nu zijn dat er tachtig. Dat wordt wel indrukwekkend om te zien."

Nederlandse fans die dat spektakel willen zien, zullen naar België moeten rijden. "Die tachtig dansers, dat is wel heel veel, ik weet niet of we dat in de Nederlandse theaters gaan krijgen", lacht Hanne. Volgens Klaasje wordt de jubileumshow voor Nederland "een beetje aangepast". "Maar het is wel hetzelfde verhaal en dezelfde muziek."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verlovingsring K3's Hanne spoorloos verdwenen?

Dat verhaal gaat over een cadeau dat K3 krijgt vanwege het jubileum. Zelf krijgt Klaasje het liefst sieraden, "dat vind ik altijd leuk". Marthe geniet van bloemen, terwijl het Hanne niet veel uitmaakt wat ze krijgt. "Als het maar iets is dat bij mij past."

Voordat het trio op de planken staat met 20 jaar K3 moeten ook de liedjes weer geoefend worden. In de show zitten veel medleys, die anders dan voorheen meer zijn dan "knip- en plakwerk". "Er is nu echt besloten om een medley te creëren en de muziek daarop aan te passen, met nieuw gecomponeerde stukken, echt een soort mix van nummers. Ik denk dat wij die medleys ook zullen moeten inzingen", zegt Hanne. Dan komt er in maart ook nog een nieuw nummer, speciaal voor het jubileum. "We hebben al een stukje gehoord, maar ze gaan er nog flink aan sleutelen, dus ik denk dat het na de kerstvakantie af zal zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Hanne en Klaasje sleepten K3's Marthe uit diep dal

Klaasje voorspelt daarnaast een uitputtingsslag. "Ook de conditie wordt een uitdaging, want in Puurs staat echt een heel groot theater en moeten we heel veel heen en weer rennen tussen de decorstukken." Op rolschaatsen gaat dat een stuk sneller, maar de Roller Disco-dames hebben daar geen trek meer in. "Je bent meer op je hoede, zingen en rolschaatsen tegelijk is heel moeilijk", zegt Klaasje nadat Hanne opmerkt dat het "altijd stress" was om met rolschaatsen op het podium te staan. "Ik voelde me er toch niet honderd procent op m'n gemak mee."

Als K3 weer door ons land toert, gaan de meiden ook langs bij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Daarmee geven Marthe, Hanne en Klaasje gehoor aan een wens van een van de patiëntjes van het centrum voor kinderoncologie. De vierjarige Alena bezocht in november een concert van K3 en vroeg de meiden middels een briefje ook eens te komen zingen voor haar lotgenootjes die niet naar het theater konden. "We hebben gezegd dat we zeker langskomen, we gaan er werk van maken", herhaalt Hanne de belofte van K3. "Momenteel was dat qua planning heel moeilijk, we gaan dat combineren met onze tournee in Nederland."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

K3 gaat een wens van ziek meisje uit Hengelo vervullen

Dat K3 nog niet op ziekenbezoek is geweest, komt volgens Marthe ook doordat het trio echt de tijd wil nemen voor de patiëntjes. "Niet rap, rap tussen de soep en de patatten door zoals we in België zouden zeggen. We willen daar echt een dag voor hebben dat we de hele dag op ons gemak met de kinderen kunnen praten, spelletjes kunnen spelen. Dat is veel leuker."

Marthe is, net als haar collega's, niet van plan veel ruchtbaarheid te geven aan het bezoek. "Niet iedereen hoeft dat te weten, we willen het uit de schijnwerpers houden." Hanne wil niet de verkeerde indruk wekken. "We zouden het heel jammer vinden als mensen daar ook over zouden denken dat we alles voor commerciële doeleinden doen. Dat imago hebben we soms wel omdat we met Studio 100 werken."

Alena heeft haar idolen in de tussentijd nog een keer ontmoet. "We hebben haar gezien met de Sintshow", zegt Hanne over het Zapp Sinterklaasfeest, waarvoor K3 eind november in Utrecht was. "Als we kunnen maken we er heel graag tijd voor", vult Marthe aan. "We hebben haar een dikke knuffel kunnen geven."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!