Beeld © ANP

Lady Gaga verwijdert samenwerking met R. Kelly van iTunes

10 januari 2019 08:17

Lady Gaga heeft zich op Twitter uitgesproken over de beschuldigingen aan het adres van R. Kelly. De zangeres, die in 2013 een nummer uitbracht met de zanger, laat nu weten dat zij dit van iTunes en andere streamingsdiensten zal verwijderen.

"Ik denk dat het duidelijk is hoe verknipt mijn gedachten waren op dat moment"

De zangeres nam in 2013 het nummer Do What U Want (With My Body) op met R. Kelly. Volgens Lady Gaga schreef ze dit nummer in een donkere periode in haar leven, nadat ze zelf het slachtoffer was geworden van seksueel misbruik. De tekst van het nummer is volgens de zangeres geschreven vanuit woede. “Ik had het trauma dat was voorgevallen in mijn leven nog niet verwerkt. Ik denk dat het duidelijk is hoe verknipt mijn gedachten waren op dat moment.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Destiny's Child mocht niet samenwerken met R. Kelly

Nu kijkt de zangeres er heel anders tegenaan. “Als ik terug kon gaan in de tijd kon ik tegen mijn jongere zelf zeggen dat ze in therapie zou moeten gaan, zodat ik het trauma in mijn leven beter zou begrijpen.” Lady Gaga raadt daarom alle slachtoffers van seksueel misbruik aan om in therapie te gaan of andere hulp te zoeken. “Ik kan niet teruggaan in de tijd, maar ik kan in de toekomst wel steun bieden aan slachtoffers van seksueel misbruik.”

Lady Gaga zal daarom het nummer van alle streamingsdiensten verwijderen en niet meer samenwerken met R. Kelly. “Het spijt me voor mijn keuze van toen ik jong was en dat ik niet eerder dit bericht heb gedeeld.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John Legend wenst R. Kelly zelfde lot Harvey Weinstein

Lady Gaga vindt de verhalen van de slachtoffers van R. Kelly verschrikkelijk. “Ik sta voor 1000% achter de vrouwen die R. Kelly beschuldigen. Ik geloof hun verhalen, geloof dat ze veel pijn hebben en vind dat ze gehoord moeten worden en dat we ze serieus moeten nemen.” 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!