Beeld © ANP

Boef hangt rijontzegging boven het hoofd

16 januari 2019 15:02

Na een aantal grove snelheidsovertredingen is er vandaag een voorwaardelijke celstraf en een rijverbod van tweeënhalf jaar geëist tegen rapper Boef. Bovendien wil de Officier van Justitie dat de rapper in totaal 7000 euro stort in een fonds voor verkeersslachtoffers.

De aanklager meent dat de rapper zich schuldig heeft gemaakt aan levensgevaarlijk rijgedrag. Vandaag is de rechtszaak geweest, maar de kantonrechter heeft laten weten dat hij pas op 30 januari uitspraak doet.

De politie begon een onderzoek naar de stuurmanskunsten van de 25-jarige rapper naar aanleiding van een filmpje dat hij in 2016 op internet plaatste. Op het filmpje is te zien dat hij op de snelweg richting Tilburg bijna 300 kilometer per uur haalt. Het filmpje werd massaal bekeken op internet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boef voelt zich niet serieus genomen door het OM

In september 2016 werd de betrokken Audi RS6 in beslag genomen en uit de rittenregistratie haalde de politie nog diverse snelheidsovertredingen in Tilburg. De officier van justitie denkt dat er genoeg bewijs is dat de rapper ook achter het stuur zat toen de auto 165 kilometer per uur haalde binnen de bebouwde kom van Tilburg. ,,Dit soort snelheden horen thuis op een circuit. Het is een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd'', aldus de aanklager woensdag.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!