Beeld © ANP

Vandaag 8 jaar geleden: Ben Saunders wint The voice of Holland

21 januari 2019 11:01

Het is vandaag precies acht jaar geleden dat de allereerste winnaar van The voice of Holland werd gekroond: Ben Saunders! Heel Nederland was destijds in de ban van het populaire programma én natuurlijk van Ben zelf.

Ruim 3.8 (!) miljoen Nederlanders zaten 21 januari 2011 aan de buis gekluisterd om Ben te zien winnen van Pearl Joan. Met het nummer Kill For A Broken Heart sleepte hij uiteindelijk de titel binnen. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Ophef over aanbieden platencontract in The voice of Holland

Ben gooide hoge ogen in 2010 met zijn Blind Audition van het nummer Use Somebody van de Kings of Leon. Binnen no time draaide Roel VanVelzen, Angela Groothuizen en Nick en Simon de inmiddels bekende rode stoelen om. Uiteindelijk was ook het laatste jurylid Jeroen van der Boom lyrisch over de fantastische stem van Ben.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

The Voice-Ginger brengt ode aan zijn vader met eerste single

Met zijn covers van bekende hits scoorde Ben hit na hit en de tattoo-artist groeide al snel uit tot een bekende Nederlander. Toch lukte het Ben niet om met zijn nieuwe singles de hitlijsten te halen en al snel hoorde we steeds minder van hem.

In 2014 kwam de eerste winnaar van The voice of Holland toch weer in het nieuws nadat bekend werd dat hij lid was geworden van de bekende motorclub Satudarah. Het jaar daarop ging het mis toen bekend werd dat Ben gearresteerd was voor het mishandelen van een verkeersregelaar. Uiteindelijk kreeg hij daar 180 uur taakstraf voor en moest hij een schadevergoeding betalen.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Stiefdochter Ben Saunders steelt show in The Voice Kids

In 2018 dook Ben Saunders gelukkig weer op een positieve manier op. Hij was weer op tv te zien via zijn stiefdochter, die meedeed aan The Voice Kids. Ook zagen we hem ineens verschijnen in The Passion, waar hij niemand minder dan Barabbas speelde. 

Een paar weken geleden bracht Ben nog een single uit met Shary-Ann, ook bekend van het eerste seizoen The voice of Holland. Het lukt de twee toto nu toe helaas niet om de hitlijsten te bereiken met het nummer.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!