Beeld © Instagram @itsduncanlaurence

Nederlandse inzending songfestival eindelijk bekend

21 januari 2019 16:42

Het duurde dit jaar iets langer dan normaal, maar eindelijk weten we wie er voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv gaat. De AVROTROS heeft zojuist bekendgemaakt dat zanger Duncan Laurence ons gaat vertegenwoordigen eind mei.

"Ik ben zo ongelofelijk trots"
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Davina Michelle zegt nee tegen songfestival

Duncan is onwijs trots dat hij voor Nederland naar Tel Aviv mag. "Ik ben zo ongelofelijk trots", plaatst hij bij een foto op Instagram. "De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met een grote naamsbekendheid. Voor mij geldt dat laatste niet maar dat is juist ook mooi."

De zanger vervolgt: "Er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent. Eurovision, here I come!"

Jurylid Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie, laat weten "van zijn stoel geblazen" te zijn na het horen van het nummer. Hoe het liedje klinkt horen wij pas op 7 maart. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Madonna wil meedoen aan het songfestival in Israël'

Je kunt Duncan kennen als Duncan de Moor. Vier jaar geleden deed hij mee met The voice of Holland. Daar schopte Duncan het in Ilse DeLange's team tot de liveshows. Helaas schopte hij het niet tot de finale.

Met zijn auditie tijdens het vijfde seizoen gooide Duncan hoge ogen. Inmiddels is zijn Blind Audition al meer dan 1.1 miljoen keer bekeken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Belgen hebben songfestivalkandidaat gevonden

Na zijn deelname aan The voice of Holland werd het iets stiller rondom Duncan, maar hij is altijd druk bezig geweest met muziek. Nu volgt er een grote nieuwe stap in zijn carrière: het Eurovisiesongfestival. 

De 64ste editie gaat op 14 mei van start met de eerste halve finale. Op 16 mei volgt de tweede met op 18 mei de grote finale in de Israëlische stad Tel Aviv. Vorig jaar deed Waylon voor Nederland mee. Hij werd achttiende. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!