Beeld © ANP

POLL: Moet het nationaal songfestival terugkomen?

24 januari 2019 11:53

Duncan Laurence zal Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Een opvallende naam, want na zijn deelname aan The voice of Holland vier jaar geleden, was het stil rond de zanger. De inzending is ook dit jaar gekozen door een commissie van de AVROTROS en dat roept meteen de vraag op: moet het nationaal songfestival terugkomen?

In veel Europese landen wordt de deelnemer van het Eurovisiesongfestival bepaald door een nationaal songfestival. In een soort The Voice-achtige show wordt gezocht naar de artiest of groep die het land het best kan vertegenwoordigen. In Nederland doen we dat niet meer en de laatste keer dat we nog wel een nationaal songfestival organiseerden, won Joan Franka (die met de indianentooi). En we weten allemaal nog wel hoe dat afliep...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalcomponist wil nationaal songfestival terug

Sinds 2013 is er daarom een speciale commissie die de act kiest. En deze manier van selecteren was toen direct een schot in de roos, namelijk Anouk. Zij zorgde er met haar deelname voor dat andere grote artiesten ook weer meewilden doen aan het songfestival. Sindsdien hebben onder meer The Common Linnets, OG3NE en Douwe Bob meegedaan aan het spektakel. Nu is het de beurt aan de onbekende zanger Duncan Laurence.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!