Beeld © ANP

Duncan komt in tweede halve finale Songfestival aan bod

28 januari 2019 17:41

Singer-songwriter Duncan Laurence vertegenwoordigt ons land in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. De loting was maandagmiddag in Tel Aviv, waar de 64e editie van het liedjesfestijn dit jaar plaatsvindt.

De eerste halve finale is op dinsdag 14 mei en de tweede op donderdag 16 mei. De finale volgt op zaterdag 18 mei.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vader Duncan Laurence supertrots op zijn zoon

Duncan Laurence treedt op in de tweede helft van de tweede halve finale, samen met onder meer Macedonië, Noorwegen, Rusland en Letland. In de eerste helft die avond komen Zweden, Ierland, Oostenrijk en Ierland in actie. Het is nog niet bekend met welk liedje de zanger naar Israël afreist.

De 24-jarige Laurence studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Hij ontwikkelde zich daar als zanger, songwriter en producer en deed tijdens zijn studie ervaring op in onder meer Londen en Stockholm. De zanger, die eigenlijk Duncan de Moor heet, deed in 2014 mee aan The Voice of Holland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Songfestivalnummer Duncan uitgelekt?'

Nederland doet dit jaar voor de zestigste keer mee. Aan het Eurovisiesongfestival nemen 42 landen deel. Daarvan zullen 36 landen, waaronder Nederland, meedoen aan de halve finales op 14 en 16 mei. Israël en de 'big five' - Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk - zijn al verzekerd van een plek in de finale op 18 mei.

Vorig jaar stuurde Nederland zanger Waylon naar het Eurovisiesongfestival. Met Ilse DeLange werd hij als helft van The Common Linnets in 2014 tweede, dat succes wist hij vorig jaar niet te herhalen. Waylon eindigde met Outlaw In 'Em op de achttiende plek.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!