Beeld © ANP

Hongaars-Nederlands duo wil meedoen aan Songfestival

06 februari 2019 09:53

De Hongaarse zanger András Kállay-Saunders wil opnieuw meedoen aan het Eurovisiesongfestival, dit keer samen met de Iraans-Nederlandse rapper Farshad Alebatool, ook wel wel bekend als T-Slash. András en Farshad vormen samen het duo The Middletonz en staan zaterdag met hun nummer Roses in de halve finale van het nationale songfestival van Hongarije.

"Het zou supercool zijn om mee te mogen doen aan het songfestival"

András ontmoette de rapper tijdens een jamsessie in Boedapest, waarna ze bevriend raakten. De uit Almere afkomstige rapper woont al bijna drie jaar in Hongarije, vertelt hij in Metro. "Ik vertrok voor een maandje naar Hongarije om muziek te schrijven en geïnspireerd te worden. Maar het leven is goed hier. Alles is goedkoop, de vrouwen zijn mooi. Waarom zou ik ergens anders willen zijn? Het zou supercool zijn om mee te mogen doen aan het songfestival."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wie is toch die Duncan Laurence die naar het songfestival gaat?

András vertegenwoordigde Hongarije eerder op het Eurovisiesongfestival 2014, dat in de Deense hoofdstad Kopenhagen werd gehouden. Hij werd er vijfde met zijn nummer Running. "De op twee na hoogste positie die Hongarije ooit heeft behaald", zegt Farshad.

The Middletonz gooien hoge ogen in de Hongaarse competitie A Dál, het Hongaarse televisieprogramma dat de Hongaarse inzending voortbrengt. "Ik schat onze kansen goed in, maar je weet het natuurlijk nooit. Van de meer dan vierhonderd acts zitten wij al bij de laatste achttien en daar ben ik al trots op."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!