Kendrick Lamar en Drake weigeren op te treden tijdens Grammys

8 februari 2019 21:36

Kendrick Lamar, Drake en Childish Gambino willen dit jaar niet optreden tijdens de Grammy Awards. Dat zegt Ken Ehrlich, producent van de show, in The New York Times. Dat de artiesten weigeren is opmerkelijk omdat ze alle drie grote kanshebber zijn voor prestigieuze muziekprijzen die zondag worden uitgereikt. Of de mannen wel bij de uitreiking aanwezig zijn, is nog niet duidelijk.

Volgens Ken Ehrlich wezen de rappers een optreden af vanwege het feit dat hiphopartiesten vaak misgrijpen in de belangrijkste categorieën. Hij betreurt dit. "Wanneer ze niet de grote prijzen binnenslepen heeft dat effect op waar de Grammy's voor staan en blijven ze minder belangrijk in de hiphopgemeenschap." Vorig jaar won Kendrick Lamar alle prijzen in de hiphopcategorieën, maar sleepte hij niet de award voor beste album in de wacht. Jay-Z, die dat jaar genomineerd was voor maar liefst acht prijzen, ging met lege handen naar huis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kendrick Lamar genomineerd voor de meeste Grammy Awards

Kendrick Lamar maakt dit jaar kans op acht muziekprijzen. Drake volgt hem op de voet met zeven nominaties. Childish Gambino kan vier keer als winnaar uit de bus komen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!