Metropole Orkest went aan Grammy-nominaties

10 februari 2019 07:49

Het Metropole Orkest raakt stiekem wel een beetje gewend aan de Grammy-nominaties. "De Grammy's voelen een beetje als een vaste competitie waar we met veel trots aan meedoen", zegt Metropole-directeur Jan Geert Vierkant in een interview met het ANP.

"De Grammy's voelen een beetje als een vaste competitie waar we met veel trots aan meedoen"

"Het went in zekere zin wel. Maar toch ben je elke keer weer enthousiast en benieuwd", vervolgt hij. Het orkest, dat voor de achttiende keer kans maakt op de prestigieuze muziekprijs, is genomineerd in de categorie Best Jazz Vocal Album met de plaat If You Really Want. Deze werd onder leiding van Vince Mendoza gemaakt met vocalist en gitarist Raul Midón.

Samen met Vince Mendoza en Raul Midón is Jan Geert Vierkant zondag bij de Grammy Awards in Los Angeles. De rest van het orkest leeft op afstand mee. "Er is heel veel contact met het thuisfront, want ze zijn natuurlijk hartstikke benieuwd." Of de groep voor de vierde keer naar huis gaat met de prestigieuze muziekprijs durft Vierkant niet te zeggen. "Je hoopt het natuurlijk altijd, maar de concurrentie in onze categorie liegt er niet om."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kendrick Lamar en Drake weigeren op te treden tijdens Grammys

Als de prijs in de wacht wordt gesleept dan viert Jan Geert feest in Los Angeles. "Maar daarna ga ik snel terug naar Hilversum om de champagne met het orkest te ontkurken." Ook als ze de award aan hun neus voorbij zien gaan, wordt er gevierd. "Dan ga ik net zo snel terug naar huis om verslag te doen van de belevenissen en stil te staan bij het de nominatie. De vorige keer dat we wonnen was in 2016 en daar kunnen we nog steeds heel trots op zijn."

De Grammy Awards worden voor de 61ste keer uitgereikt. De grootste kanshebber om met een beeldje naar huis te gaan is Kendrick Lamar. De rapper kreeg acht nominaties. Ook Drake maakt grote kans, hij heeft zeven nominaties op zijn naam staan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ariana Grande boos op Grammy producer

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!