Beeld © ANP

Dit zijn de winnaars van de Edisons 2019

11 februari 2019 22:59

De jaarlijkse Edison Popprijzen zijn weer uitgereikt. Singer-songwriter Nielson is de grote winnaar van de avond en gaat met maar liefst twee Edisons naar huis.

"Het vermogen heeft zich in je brein te nestelen"

Zijn album ‘Diamant’ maakte de jury dusdanig enthousiast, dat deze door hen werd beloond met het felbegeerde beeldje in de categorie ‘Nederlandstalig’, Ook het nummer ‘IJskoud’, die volgens de jury "het vermogen heeft zich in je brein te nestelen door die éne zin" won in de categorie ‘Song’.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Douwe Bob heeft nieuwe vriendin

Ook werd de jaarlijkse oeuvre prijs uitgereikt. Dit jaar mocht Ilse DeLange de prijs in ontvangst nemen. Volgens de jury heeft de zangeres na de eerste twintig jaar een ijzersterk en samenhangend oeuvre heeft opgebouwd dat in de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte staat. 

Davina Michelle mocht, na een succesvol jaar, het beeldje voor beste 'Nieuwkomer' in ontvangst nemen. In de categorie ‘Pop’ ging de Edison naar Douwe Bob en bij ‘Rock’ naar DeWolff.

Frenna ging er vandoor met een Edison in de categorie ‘Hiphop’ en San Holo in de categorie ‘Dance’. In het ‘Alternative’ genre wist MY BABY de winst te pakken. Het album ‘Anders’ van André Hazes won een Edison in de categorie ‘Hollands’. En Zwart Licht, ft. Ray Fuego en regisseur Daniël Ajdei leverden de winnende ‘Videoclip’.

De Edison voor ‘Album’ gaat naar ‘Mens’ van Wende. De Edisons worden sinds 1960 uitgereikt en is hiermee een van de oudste muziekprijzen ter wereld. Alleen de Grammy’s zijn een jaar ouder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ilse DeLange: 'Het wordt een heel leuk jaar'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!