Beeld © ANP

Ilse DeLange opent zomerreeks Concertgebouw

12 februari 2019 11:09

Ilse DeLange opent op maandag 1 juli de zomerprogrammering van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Dit jaar zijn er in juli en augustus weer meer dan tachtig concerten tijdens de zomermaanden, voor het eerst dit jaar onder de noemer BankGiro Loterij ZomerConcerten.

In het concertgebouw vindt al jaren een speciale zomerreeks plaats, met als doel een grote variatie aan laagdrempelige concerten te bieden voor een divers publiek. Het evenement, dat tot de afgelopen editie Robeco Summernights heette, trekt jaarlijks tienduizenden mensen. De vermogensverzekeraar besloot na dertig edities zich niet langer aan de concertreeks te verbinden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De band Toto bij de eerste namen North Sea Jazz 2019

Behalve Ilse DeLange zijn er ook klassieke optredens van topsolisten als Joyce DiDonato en Joshua Bell, het Gustav Mahler Jugendorchester en het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook vinden er tributes plaats aan Stevie Wonder en Nina Simone, vertelt André Kuipers over de eerste maanlanding met beeld en muziek en spelen Lucas Hamming & Friends klassiekers uit de rockopera Tommy. Verder gaat Strange Brew samen met Ricky Koole en Paul de Munnik terug naar Woodstock, dat vijftig jaar geleden plaatsvond.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!