Beeld © ANP

Zangeres Maan ambassadeur van de Vrijheid

26 februari 2019 08:08

Rapper Kraantje Pappie, dj Sam Feldt en zangeres Maan zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2019. Op Bevrijdingsdag zullen deze artiesten traditioneel in een defensiehelikopter stappen en door heel het land optreden bij de veertien bevrijdingsfestivals die die dag worden gehouden.

Kraantje Pappie treedt op bij de Bevrijdingsfestivals in Utrecht, Flevoland, Amsterdam, Friesland en Groningen. Sam Feldt in Gelderland, Haarlem, Brabant, Zuid-Holland en Den Haag. Maan is te horen in Overijssel, Drenthe, Zeeland en Limburg.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Zangeres Maan verrast met gouden plaat

De Ambassadeurs werden bekendgemaakt op NPO 3FM tijdens de ochtendshow van Frank van der Lende, die zelf in 2017 ambassadeur was. Zanger Hessel was in 1991 de eerste Ambassadeur. De afgelopen jaren vervulden onder meer Ronnie Flex, Fedde Le Grand, De Jeugd van Tegenwoordig, De Staat, Kovacs en Nielson die rol.

De Bevrijdingsfestivals vormen samen het grootste eendaagse gratis culturele evenement in Nederland. Vorig jaar kwamen daar ruim een miljoen bezoekers op af.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!