Beeld © ANP

Duncan bezorgt iedereen kippenvel met live-versie Arcade

08 maart 2019 21:13

De Wereld Draait Door had vanavond een primeur. Songfestivalkandidaat Duncan Laurence zong namelijk bij Matthijs van Nieuwkierk voor het eerst live zijn nummer Arcade en wist iedereen drie minuten lang muisstil te krijgen.

Gisteren onthulde Duncan Laurence in DWDD het nummer waarmee hij ons land op het songfestival gaat vertegenwoordigen. Vanavond was Duncan weer te gast en speelde hij voor het eerst het nummer live in een bijzondere uitvoering.

Hoe Duncan het nummer precies gaat uitvoeren in Tel Aviv blijft nog even geheim, daar gaat hij de volgende twee maanden aan werken. Samen met zijn creatieve team neemt hij alle stappen één voor één en heel bewust zodat zijn liedje Arcade straks opvalt tussen de andere deelnemende landen, zo zei hij vrijdag tegen het ANP. 

De singer-songwriter lanceerde afgelopen donderdag al wel een heel artistieke clip waarin hij naakt onder water zwemt, maar of water straks ook een thema is wil hij niet zeggen. "Het is nog een verrassing. Ik ga echt niets zeggen, wel verleidelijk maar: nee", lacht hij. 

Bekijk het optreden van Duncan bij DWDD hieronder:

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Duncan gaat voor de winst in Tel Aviv

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Waylon vol lof over songfestivalinzending: 'Geweldig!'

Uiteraard gaat Duncan in Tel Aviv voor winst maar ook als hij niet met de trofee naar huis gaat, is hij tevreden. De zanger wil vooral zijn boodschap overbrengen aan Europa. "Ik ben tevreden als straks de boodschap van het lied overkomt bij alle kijkers. En als alles wat we hebben gedaan, bijdraagt aan de boodschap", legt Duncan uit. 

Het eerste doel is in ieder geval de finale halen. "Daar gaan we natuurlijk wel op inzetten. Daar ga ik mijn uiterste best voor doen." En zelfs als dat niet lukt, gaat Duncan met opgeheven hoofd naar huis. "Ik sta zo achter het product dat we nu afgeleverd hebben. De song en de videoclip, gewoon het totale pakket. Ja, ik ben nu al tevreden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cornald Maas blikt vooruit op het songfestival

De keuze voor de 24-jarige Duncan was al sinds 21 januari bekend, maar nu dus ook het nummer waarmee hij naar Israël gaat. Hij komt uit in de tweede halve finale op 16 mei in Tel Aviv. De relatief onbekende zanger deed in 2014 mee aan de talentenjacht The Voice of Holland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!