Beeld © ANP

John Ewbank geëerd met oeuvreprijs bij Buma Awards

11 maart 2019 23:12

John Ewbank is maandag tijdens de uitreiking van de Buma Awards geëerd voor zijn gehele oeuvre. In Studio 21 kreeg hij een Lifetime Achievement Award.

Eerder werd al bekend dat 'mister Pinkpop' Jan Smeets en Leon Ramakers, oud-directeur van MOJO, werden onderscheiden met een Gouden Harp en Guus Meeuwis met de Lennaert Nijgh Prijs. Andere winnaars zijn Vanessa Lann (Classical Award) en Guido Maat (Buma Award Filmmuziek). Televisietunemaker Martijn Schimmer kreeg een Multi Media Oeuvre Award.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John Ewbank reageert op masturbeer-verhaal Gordon

Muziekproducer Giorgio Tuinfort kon weer oogsten in de categorieën Buma Award Nationaal én Internationaal, voor de meest gedraaide en bestverkochte nummers in en buiten de Nederlandse grenzen. Zo won hij in de categorie Nationaal met de mede van zijn hand afkomende hit Flames, uitgevoerd door David Guetta en Sia. Daarnaast schreef Tuinfort mee met de prijswinnende liedjes Ocean en High On Life van Martin Garrix en internationaal scoorden ook Like I Do en Say My Name goed. Beiden werden samen met Guetta gemaakt.

Na Flames eindigden Know You Better van Fais en Crazy van Lost Frequencies en Zonderling op plaats twee en drie in de categorie Nationaal. Internationaal ging het dj-duo Afro Bros er met de hoofdprijs vandoor. Zij schreven mee met de hit X van Nicky Jam en J Balvin.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!