Beeld © ANP

Ali B reageert op kritiek na release single

15 maart 2019 17:10

Ali B lanceert vandaag zijn nieuwste nummer genaamd Dounia. Maar de actie van de rapper wordt door zijn Instagram-volgers niet in dank afgenomen."Vandaag moest je de liedje niet online zetten als respect voor de slachtoffers in Nieuw-Zeeland", is een van de velen reacties onder het uitgekomen nummer.

"Je slaat compleet de plank mis hier"

Zijn ruim 655 duizend volgers gaan op Instagram volledig los onder het nummer. Zijn fans zijn vooral teleurgesteld in de succesvolle rapper. "Ik had Ali B groter in mijn ogen", laat iemand ontgoocheld achter. Een ander schrijft: "Je had juist vandaag, hier op deze platform een verschil kunnen maken, bij uitstek JIJ die zo grote aanhang heeft, dit komt heel verkeerd over, dacht dat je marketing technisch sterk was maar je slaat compleet de plank mis hier."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali B geeft concert voor ouderen

Een ander neemt het juist op voor de The Voice-coach. "Mensen, sorry dat ik het zeg", begint ze haar betoog. "maar er worden dagelijks mensen vermoord (ook moslims). Dat word ook niet dagelijks op het nieuws gezet. Als dat allemaal op het nieuws gezet zou worden, zou het elke dag een slechte timing zijn om een liedje online te gooien."

Inmiddels heeft Ali gereageerd op de kritiek. "Vandaag kwam het nieuws binnen bij mij in Marokko. Later natuurlijk, omdat ze hier niet de hele dag met het nieuws bezig zijn", zegt de rapper tegen RTL Boulevard. "We zijn ervan geschrokken. Mijn neefje en ik vinden het niet gepast om een liedje te promoten, dus we hebben besloten de videoclip offline te halen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit en Ali B slaan de muzikale handen ineen

Het is nog onduidelijk wanneer de clip en het nummer weer beschikbaar zijn. "Doen we op gevoel", vertelt Ali erover. "Op dit moment willen we vooral dat de aandacht gaat naar de nabestaanden." De ophef over het nummer had de Voice-coach eerst niet door. "Ik heb niets meegekregen. Ik heb alleen het nieuws gehoord en toen dacht ik bij mezelf: 'Wow, dit is niet een dag om dacht voor een liedje te vragen.' Ik heb geen reactie van iemand nodig om dit besluit te nemen."

Op Instagram legt Ali zijn kant van het verhaal ook uit. "We werden opgeschrikt door het verschrikkelijke nieuws over de ongelooflijk laffe aanslag op een moskee in Nieuw-Zeeland", zegt hij. "We vragen jullie nu vooral om gebeden te doen voor de slachtoffers en de nabestaanden. Dankjewel voor jullie begrip."  

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!