Beeld © ANP

Songfestivaldraaiboek ligt al jaren klaar in de kast

19 maart 2019 14:33

Mocht Duncan Laurence ons land naar de winst toe zingen, dan zal Nederland volgend jaar als gastland fungeren bij het Eurovisie Songfestival. Hiervoor ligt nu al een draaiboek klaar, aldus een woordvoerder van de NPO. Toch hoeven we hier niet van op te kijken, want dit ligt elk jaar klaar.

"Er is een draaiboek voor wat de hoofdlijnen betreft"

Duncan staat met het nummer Arcade bovenaan bij de bookmakers. In het verleden waren die vrij accuraat en stonden voorgaande winnaars vaak op dit moment in de wedstrijd ook al bovenaan. Van de bookmakers uitgaande ziet het er dus naar uit dat Nederland dit mega-evenement mag gaan organiseren, dit zorgt voor een logistieke en financiële uitdaging. Het draaiboek dat hiervoor nodig is, ligt al jaren klaar in de kast.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence nieuw binnen in top tien

“Er is een draaiboek voor wat de hoofdlijnen betreft, maar daar gaan we pas echt mee aan de slag daags nadat Nederland de finale heeft gewonnen", aldus een woordvoerder van de NPO tegen RTL Boulevard. 

Hoe de financiering tot stand moet komen, is nog niet bekend. “We gaan dan samen kijken met EBU." De EBU is een samenwerkingsverband van voornamelijk publieke omroepen uit de meeste Europese landen. 

Of Duncan ons de overwinning gaat bezorgen, moet nog blijken. De singer-songwriter is in de tweede halve finale aan de beurt op donderdag 16 mei, in Tel-Aviv. De finale zal gehouden worden op zaterdag 18 mei. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence schiet omhoog bij de bookmakers

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!