Beeld © ANP

R. Kelly hoopt naar Dubai te kunnen

20 maart 2019 16:55

R. Kelly hoopt dat hij volgende maand naar Dubai kan voor een reeks concerten. De r&b-zanger heeft de rechter gevraagd of hij met zijn privéjet heen en terug kan vliegen, meldt de Chicago Sun-Times.

"Hij moet kunnen werken net als iedereen die op borgtocht vrij is"

Kelly kan in principe Amerika niet uit omdat hij zijn paspoort moest inleveren toen hij op borgtocht vrijkwam. Zijn advocaat Steve Greenberg heeft nu een verzoek ingediend om een uitzondering voor de zanger te maken. Naar verluidt beslist de rechter hier vrijdag over op een zitting die al op de rol stond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex-vrouw R. Kelly zet zich in voor mishandelde vrouwen

"Hij moet kunnen werken net als iedereen die op borgtocht vrij is", zegt Greenberg tegen de krant. Hij zegt bereid te zijn om met Kelly mee te vliegen om op hem te letten. De concerten in Dubai staan gepland op 17 en 19 april. "Als je geen optreden kan geven en niet op tournee kan, wordt je muziek niet meer gestreamd en kom je in de financiële problemen", aldus de advocaat tegen ABC News.

Onlangs werd R. Kelly aangeklaagd voor seksueel misbruik van minderjarigen. Hij zou oorspronkelijk op 20 april naar Nederland komen voor een concert, maar dat gaat vanwege de zaak niet door.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Burgemeester New York onder vuur na meezwaaien met hit R. Kelly

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!