Beeld © Instagram @suzanenfreek

Suzan & Freek domineren de Top 40

29 maart 2019 08:58

Ze hebben er even op moeten wachten, maar Suzan & Freek mogen de Top 40 deze week toch echt aanvoeren. Het duo uit de Achterhoek deed er zeventien weken over om de toppositie te bereiken met de debuutsingle Als het avond is.

Daarmee hebben Suzan & Freek naast hun eerste nummer 1-hit, ook een record te pakken. Nooit eerder deed een hit er zo lang over om voor het eerst op nummer 1 te komen, meldt Stichting Nederlandse Top 40. Het vorige record stamt uit 1971 toen Les Poppys met Non, Non, Rien N’a Changé in de veertiende week voor het eerst bovenaan de Top 40 kwamen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Populairste nummers Top 40 na jaren weer Nederlandstalig

Met Als het avond is staat voor de 96e keer een Nederlandstalig nummer op de eerste plaats. De hit verstoot de 95e Nederlandstalige plaat, Hij is van mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey, van de eerste plek. Dat nummer zakt naar nummer twee. Op de derde positie blijft Mabel plakken met Don't Call Me Up.

Duncan Laurence bestormt ondertussen de top tien. Arcade, waarmee hij Nederland over bijna twee maanden vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival, rukt op naar de achtste plek. De laatste Nederlandse inzending die al voor het festival in de top tien wist te komen, was Birds van Anouk. Eind maart 2013 kwam die hit op nummer drie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence gaat met de billen bloot

Snelste stijger in de Top 40 van deze week, die vrijdagmiddag te horen is op Qmusic, is Davina Michelle. Skyward, de langverwachte opvolger van Duurt te lang, stijgt van nummer 34 naar nummer 20.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!