Nipsey Hussle Beeld © Getty Images

Rapper Nipsey Hussle (33) doodgeschoten

01 april 2019 02:53

Rapper Nipsey Hussle is zondag doodgeschoten voor zijn winkel in Los Angeles. De rapper werd 33 jaar.

“Sterke vijanden hebben is een zegen”

Volgens TMZ openden onbekenden het vuur op drie mensen voor de winkel. Zij raakten allemaal gewond, Nipsey overleed in het ziekenhuis. Vlak voor de schietpartij postte de rapper nog een tweet met de tekst: "Sterke vijanden hebben, is een zegen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'XXXTentacion sloot miljoenendeal voor dood'

Nipsey werd in de rapscene bekend met enkele mixtapes. Vorig jaar kwam zijn eerste studio-album uit, Victory Lap. De plaat werd genomineerd voor een Grammy in de categorie beste rapalbum, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen Cardi B.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Rihanna is verloofd met miljardair'

Een flink aantal muzikanten rouwt op sociale media om Nipsey Hussle. Drake was één van de eersten die reageerden. "We hadden net voor het eerst in jaren weer contact gehad en zouden deze zomer samen een nummer uitbrengen, want het was al te lang geleden. Het ging zo goed met je en dat maakte me gelukkig terwijl ik het van een afstandje bekeek. Niemand zegt ooit iets slechts over jou, je was echt, voor de mensen om je heen en voor de rest van ons. Ik schrijf dit hier omdat ik wil dat de wereld weet dat ik jou zag als een respectabele man."

Chance the Rapper twitterde: "RIP Nipsey man. Dit is tragisch." Rihanna deelde een aantal foto's, waaronder eentje van de rapper met zijn dochtertje Emani op de rode loper van de Grammy's in februari. "Dit is niet te bevatten", schrijft ze daarbij.

"God, laat zijn ziel rusten in vrede en bied steun aan iedereen om hem heen. Ik vind het zo erg dat dit je is overkomen Nipsey Hussle."

"Bij jou ging het ergens over", schreef Pharrell Williams op Twitter. "Je was positief en zette je in voor je gemeenschap. Daardoor heb je miljoenen mensen geïnspireerd. Miljoenen die voor altijd achter jouw woorden blijven staan. Rust tussen de sterren."

De rapper laat een vriendin en twee kinderen achter.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!