Beeld © ANP

Aretha Franklin postuum geëerd

15 april 2019 21:55

Zangeres Aretha Franklin is maandagavond postuum geëerd met een speciale vermelding bij de uitreiking van de Pulitzer Prize. De Queen of Soul krijgt de prestigieuze onderscheiding voor haar "onmiskenbare bijdrage aan de Amerikaanse muziek en cultuur de afgelopen vijf decennia".

De jury van de Pulitzer Prize mag deze speciale vermelding uitreiking als zij het gevoel heeft dat een bijzonder persoon geëerd moet worden die niet in aanmerking komt voor een normaal beeldje. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een vrouw deze onderscheiding krijgt toegekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aretha Franklin's familie keek bij concert Shirma Rouse

De prijzen werden uitgereikt in 21 categorieën. De Pulitzer Prize voor journalistiek gingen naar de Wall Street Journal en de New York Times voor hun berichtgeving over het tijdperk Trump.

Franklin geldt als een van de grootste zangeressen van de twintigste eeuw. Tot haar grootste hits behoren onder meer Respect, I Say a Little Prayer, Chain of Fools, Think en I Knew You Were Waiting (For Me). Zij won onder meer achttien Grammy's en was de eerste vrouw die een plek kreeg in de Rock & Roll Hall of Fame.

Aretha Franklin overleed in augustus op 76-jarige leeftijd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!