Beeld © ANP

Na 10 jaar voelt Marcel zich helemaal thuis bij DI-RECT

18 april 2019 08:20

Tien jaar nadat hij Tim Akkerman als frontman van DI-RECT verving, heeft Marcel Veenendaal helemaal zijn plekje gevonden in de band. Ook de samenwerking met het meest extravagante bandlid Spike loopt gesmeerd. "Als ik in een gat val tussen de liedjes vangt Spike me op", zegt Marcel in een interview met het AD.

"Als ik in een gat val tussen de liedjes vangt Spike me op"

Want het wil nog wel eens gebeuren dat Marcel op het podium zijn concentratie kwijtraakt, vertelt hij. "Dat gebeurt bijvoorbeeld als een gast me de hele avond met een blik aan zit te staren die ik niet kan peilen. Dan springt er een gedachte in mijn hoofd die ik niet meer los kan laten. Ik zit dan niet langer in het moment en dat is heel vervelend." Op zo'n moment is daar Spike dan om in te springen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Au! Marcel Veenendaal van Di-rect breekt zijn voet

"We creëren veel ruimte voor elkaar op de bühne. Soms ben ik de hele avond aan het dansen met de punten van mijn schoenen. Spike ziet dat en neemt dan het voortouw. Hij spreekt het publiek aan en jut het op." Marcel vertelt dat hij aan het begin zichzelf nog wel op de achtergrond heeft gehouden. Hij moest wennen want hij kwam terecht in een heel hecht gezelschap dat al jaren bij elkaar was. "Nu voel ik mij volkomen op mijn gemak en word ik gewaardeerd en gerespecteerd."

Inmiddels is de band uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse rockbands, zitten ze halverwege hun theatertournee Rolling with the Punches en zijn ze bezig met een nieuw album.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!