Beeld © YouTube-kanaal Davina Michelle

Davina Michelle eert overleden dj Avicii in nieuwe cover

23 april 2019 21:32

Elke week covert zangeres Davina Michelle een nummer op haar YouTube-kanaal. Deze keer zingt ze het nieuwste nummer van de overleden dj Avicii. En de reacties zijn alleen maar lovend.

"Ik weet zeker dat Avicii dat kan horen"

Hoewel Davina Michelle een aantal weken geleden haar eerste eigen single Skyward uitbracht, blijft de zangeres trouw aan haar roots. Zo plaatst nog altijd wekelijks covers op haar YouTube-kanaal. Deze week zingt de 23-jarige de longen uit haar lijf in het nummer SOS van Avicii. De comments onder de video zijn alleen maar positief. "Avicii zou trots zijn, laten we daar zeker van zijn", reageert iemand. Een ander schrijft: "Mijn oren gaan naar de hemel als ik hiernaar luister" en weer iemand anders plaatst: "Ik weet zeker dat Avicii dat kan horen. Geweldige cover Davina, zoals altijd".

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Davina Michelle trekt het land in

SOS is onderdeel van het nieuwe album TIM, dat in juni verschijnt. Tim Bergling, zoals Avicii in het echt heette, had het album grotendeels af toen hij zelfmoord pleegde. De opbrengsten van de single en het album gaan naar de Tim Bergling Foundation, die is opgericht na Berglings dood. De stichting spant zich in voor jongeren die het leven niet meer zien zitten, net als Avicii zelf. De dj kampte met psychische problemen en werd vorig jaar april dood gevonden in een hotelkamer in het oliestaatje Oman.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Wow! Davina Michelle rockt nummer van Mabel

Davina Michelle, die opgroeide in Nieuwerkerk aan den IJssel, brak door nadat ze een cover van P!NK's nummer What About Us op haar YouTube-kanaal had geplaatst. De reactie van P!NK hierop zorgde ervoor dat Davina in korte tijd bekend werd in zowel Nederland als Amerika.

Eind maart bracht de zangeres haar single Skyward uit. Het lied werd direct bekroond tot de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 40. Skyward is de opvolger van haar recordbrekende hit Duurt Te Lang, die elf opeenvolgende weken op nummer 1 stond. Nooit eerder stond een Nederlandse solozangeres zo lang bovenaan de hitlijst. Dit najaar reist ze het land door voor optredens met haar nieuwe nummer. In het kader van haar Skyward clubtoer is ze onder meer te zien in Tilburg, Nijmegen, Haarlem en Groningen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!