Beeld © ANP

Frans Bauer houdt zijn politieke voorkeur liever voor zichzelf

28 april 2019 11:04

"Ik volg het wel, alleen als artiest vind ik dat je je altijd een beetje verreweg moet houden van je eigen mening als het gaat over de politiek", zegt de zanger in WNL op Zondag.

"Op het moment dat je een publiekelijk figuur bent en niet expliciet hebt gekozen voor een bepaalde partij dan moet je niet je achterban een bepaalde kant op sturen"

Frans wil zijn fans namelijk niet beïnvloeden. "Je kunt je achterban een bepaalde beweging op sturen waarvan ik denk dat moet je niet doen", legt hij uit. "Op het moment dat je een publiekelijk figuur bent en niet expliciet hebt gekozen voor een bepaalde partij dan moet je niet je achterban een bepaalde kant op sturen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frans Bauer verhuist terug naar RTL

De zanger denkt wel dat het goed is dat alle meningen worden gehoord. Daarom vindt Frans het dan ook jammer dat zijn muziek en andere artiesten uit het Nederlandstalige genre nauwelijks worden gedraaid op de landelijke radio terwijl veel mensen hier wel naar luisteren. "Er zijn momenten dat ik denk: de muziek die ik maak, waarom draaien ze dat niet eigenlijk zoals elke andere muziek?"

Bij de pakken neerzitten, doet de zanger echter niet. "Het overkomt je, daar kun je dan negatief over lopen doen en overal er tegenaan trappen maar uiteindelijk gaat het erom dat je lol houdt in wat je doet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frans Bauer geeft plagiaat kinderliedje toe

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!