Beeld © ANP

Jean-Marie Pfaff gaat voor kneiter van een zomerhit

29 april 2019 11:28

Hij is officieel met pensioen, maar Jean-Marie Pfaff kan het toch niet laten en duikt opnieuw de studio in. “Misschien wordt Rucki Zucki wel de Dos Cervezas van deze zomer”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

“Ik wil gewoon plezier maken en zorgen dat ook anderen dat doen. We leven maar één keer, hé"

Zingen doet de 65-jarige voormalig voetballer en realityster alleen voor zijn plezier. Hij is namelijk nog altijd keeper in hart en nieren, en geen zanger. Toch is het niet de eerste keer dat hij een nummer neemt. In 1984 nam hij samen met Fenna het nummer Wir Zwei op, dat zelfs een gouden plaat kreeg. “Ik ben die gouden plaat nog gaan afgeven aan de paus in Rome, ik mocht toen bij hem op audiëntie komen - een hele eer”, herinnert Jean-Marie zich.

Enkele jaren later bracht hij ook nog het nummer Jean Marie uit en zo’n vijftien jaar geleden waagde hij nog een poging met een kerstsingle samen met zijn familie. “Het kriebelt nu wel weer een beetje om muziek te maken.”

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Jean-Marie Pfaff wordt buschauffeur

Hij staat dan ook te popelen om weer aan de slag te gaan. Het nummer dat hij speciaal maakt voor de Oktoberfeesten in Wieze, waarvan hij ambassadeur is, is hem op het lijf geschreven. “Dat (Rucki Zucki red.) was toen ik keeper was bij Bayern München hét volkslied op de Oktoberfeesten. Het nummer zorgt voor pure ambiance met veel pintjes én een bijpassend dansje - in lederhosen, uiteraard. Het brengt mensen bij elkaar.”

Hij vervolgt: “Het gaat echt lachen worden als de mensen dit nummer horen en het dansje zien, maar dat heb ik graag. Ik breng graag ambiance. (…) Laat één ding duidelijk zijn: ik doe dit niet voor de belangstelling, hé, ik ben al bekend genoeg. Met geld heeft het ook niks te maken”, vertelt Jean-Marie. “Ik wil gewoon plezier maken en zorgen dat ook anderen dat doen. We leven maar één keer, hé.”

Nog even een opfriscursus, zo klinkt het nummer:

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Jean-Marie Pfaff over de gezondheid van zijn vrouw Carmen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!