Beeld © ANP

Duncan Laurence zingt nieuwe nummers voor eerste show

01 mei 2019 23:05

Duncan Laurence heeft woensdagavond in het Zonnehuis in Amsterdam laten horen wat hij allemaal in zijn mars heeft. In het zaaltje in Amsterdam-Noord gaf hij zijn eerste officiële concert in zijn carrière mét alleen maar zelfgeschreven liedjes. "Jullie zijn de eersten die het horen", beloofde de Nederlandse songfestivalinzending zijn publiek aan het begin van de avond.

"Jullie zijn de eersten die het horen"

Het optreden in het Zonnehuis was een nadere kennismaking, maar voelde ook als een soort 'generale' en een uitzwaaioptreden ineen. In vliegende vaart liet Duncan horen dat hij meer is dan een 'small-town boy in a big arcade'. De Nederlandse songfestivalfans kunnen gerust zijn: met zijn stem zit het wel goed.

Duncan heeft een verbluffend bereik waarmee hij zowel hoog als laag uit de voeten kan. Hij hield het woensdag vooral klein en sfeervol, al leunend op zijn band bestaande uit een strijkkwartet, pianist, percussionist en gitarist. In een uur tijd kwamen pak 'm beet twaalf songs voorbij, sommige nog geen twee weken oud, geschreven in Stockholm of Londen. Uiteraard met zijn Arcade als uitsmijter, dit keer in een kleine breekbare versie zonder dreunende bassen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Spannende dag voor Duncan Laurence

De jas van performer lijkt Duncan bovendien als gegoten te zitten. De zanger bewoog zich comfortabel over het podium, alsof hij al jaren voor een groot publiek optreedt.

Niet veel artiesten zullen zo een eerste optreden als Duncan beleven. In plaats van voor anderhalve man en een paardenkop te spelen, debuteerde de zanger direct voor een volle zaal. Een kleintje, nóg wel. Over twee weken zal dat anders zijn, wanneer Duncan voor 180 miljoen mensen als topfavoriet de songfestivalarena betreedt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!