Beeld © Getty Images

Madonna krijgt award voor LHBTQ-inzet

06 mei 2019 03:03

Homobelangenorganisatie GLAAD heeft dit weekend de Advocate for Change-award uitgereikt aan Madonna. De Queen of Pop gaf een emotionele speech nadat ze de prijs in ontvangst had genomen.

“Opeens rolden er donkere wolken de stad in en verloor ik zoveel vrienden. Dat was het moment waarop ik besloot de strijd aan te gaan”

In haar toespraak vertelde Madonna dat ze zich altijd anders heeft gevoeld, en dat ze dat pas kon accepteren toen ze in aanraking kwam met de homogemeenschap. "Ik voelde me daar thuis en het gaf me hoop", aldus de zangeres over haar eerste bezoekje aan een homoclub, waar haar balletleraar van de middelbare school haar mee naartoe nam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

'Kaarten voor concert Madonna slechts $10’

Dezelfde leraar moedigde haar aan om als jonge muzikante haar geluk te zoeken in New York. Toen ze daar net haar draai had gevonden, brak de aidsepidemie uit. "Opeens rolden er donkere wolken de stad in en verloor ik zoveel vrienden. Dat was het moment waarop ik besloot de strijd aan te gaan", aldus Madonna over haar activisme voor de homogemeenschap.

De prijs die de zangeres kreeg was onderdeel van de GLAAD Media Awards, waarvan een deel al eind maart werd uitgereikt. Dit weekend vielen ook Janelle Monae, de film Boy Erased, talkshowhost Andy Cohen en series Pose en The Assassination Of Gianni Versace: American Crime Story in de prijzen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Madonna steelt de show bij Billboard Music Awards

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!