Beeld © ANP

Duncan Laurence trots na eerste repetitie

07 mei 2019 22:48

Duncan Laurence is tevreden over zijn eerste songfestivaloptreden in de Expo Tel Aviv. "Vandaag was geweldig. Het ging erg goed. Ik ben trots op het resultaat", zegt de Arcade-zanger in een Engelstalige video op YouTube. "Dit is de beste start die ik me kan wensen."

"Dit is groot, wat gaat er gebeuren?"

Duncan arriveerde maandag in Tel Aviv en stond dinsdag voor het eerst op het grote songfestivalpodium om de Nederlandse songfestivalinzending te oefenen. "Toen ik aankwam dacht ik: "Dit is groot, wat gaat er gebeuren?' Maar ik werd in stapjes gegidst, langs alle technici en de cameramannen en de geluidsmensen. Ik belandde in een machine."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan kruipt achter de piano tijdens optreden songfestival

"We konden het lied vandaag drie maal repeteren", vervolgt Duncan. Hij vertelt dat hij zich weinig aantrok van de meegereisde crewleden Ilse DeLange, Hans Pannecoucke en Ignace D'Haese die zich bezighielden met de regie en het licht en de cameraposities. "Ik was me vandaag vooral aan het focussen op zingen, het aanvoelen van de zaal. Ik zag waar de camera's waren. De puntjes op de i zetten, zoals we in het Nederlands zeggen. Je hebt gelimiteerd de tijd om te zeggen wat je wensen zijn, dus ja er is wat druk, maar dat is goed. Dat proces maakt deel uit van de machine. Mensen doen hun uiterste best om onze act eruit te laten zien zoals wij hadden bedacht. Ik heb veel vertrouwen in de mensen en de organisatie. Alles wat ik vandaag heb meegemaakt, gaf me alleen maar meer rust. Dat is een goed gevoel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence onderweg naar Tel Aviv

Eerder dinsdag werd al bekend dat Duncan een outfit van modeontwerper Sjaak Hullekes draagt. Zijn jasje is gemaakt van meer dan honderd jaar oude Franse linnen lakens die blauw zijn geverfd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!