Duncan als twaalfde optreden in Eurovisiefinale

17 mei 2019 01:56

Duncan Laurence komt zaterdag tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv als twaalfde het podium op. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) in de nacht van donderdag op vrijdag bekendgemaakt na afloop van de tweede halve finale.

Nederland zit in een blokje tussen Cyprus en Griekenland. Malta, die donderdag als laatste land doorging naar de finale, opent het bal. Naast Nederland zitten in de eerste helft ook Duncans concurrenten voor de eindzege Rusland en Zweden die respectievelijk als vijfde en negende het podium op moeten.

Ook in de tweede helft van de finale zit een aantal favorieten, zeker in het slot van de show dat met Frankrijk (21), Italië (22), Zwitserland (24) en Australië (25) een sterke bezetting heeft. Spanje sluit de finale als 26e land af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence door naar finale songfestival

De startvolgorde wordt bepaald door de producers van de show. Zij willen een zo divers mogelijke finale. Zo zetten ze alle ballads niet achter elkaar en worden groepen afgewisseld door solo-artiesten. De artiesten moesten wel loten of zij in het eerste of het tweede deel van de show terechtkwamen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!