Beeld © ANP

Duncan zet ijzersterk optreden neer: 'Magistraal'

18 mei 2019 22:03

Het zit erop voor Duncan Laurence. Als twaalfde was de Arcade-zanger deze avond aan de beurt. Na middernacht hoort Duncan of hij de hooggespannen verwachtingen kan inlossen. Hij zorgde in ieder geval voor groot enthousiasme in de perszaal van de Expo Tel Aviv.

"Wow wat goed gedaan!"

Het optreden was, net als tijdens de tweede halve finale, weer ijzersterk. Het publiek zong regelmatig mee en van een eventuele ballengate was geen sprake. Tijdens de laatste repetitie is er nog wel wat gesleuteld aan het optreden, zo is de bal wat langer en hoger in beeld gebleven. De commentatoren Jan Smit en Cornald Maas noemden het optreden magistraal. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence niet nerveus voor finale

Ook BN'er reageren positief. "Dankjewel Duncan! Dit waren voor mij -tot nu toe- de mooiste drie minuten van 2019. Ik ben er echt helemaal stil van... Nu op naar vele douze points!", reageert NPO Radio 5-presentator Bert Haandrikman. Tim Douwma gunt de Arcade-zanger 12 Douce Points. "Wow wat goed gedaan! Zeer onder de indruk", reageert singer-songwriter Maaike Ouboter. En onze eigen Luuk Ikink noemt het "Makkie".

Op dit moment staat Duncan nog altijd bovenaan bij de bookmakers met een winkans van 45 procent. Duncan heeft in iedergeval een prijs vanavond al gekregen. Arcade is door de songfestivalpers in Tel Aviv uitgeroepen tot beste liedje van dit jaar. De Nederlandse zanger kreeg de daar bijbehorende Marcel Bezençon Award vlak voor het begin van de finale uit handen van Ilse DeLange.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan zet ijzersterk optreden neer: 'Magistraal'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!