Beeld © ANP

Veel kritiek op Madonna bij songfestival

19 mei 2019 00:14

Madonna heeft zaterdagavond tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival haar nieuwe single Future gelanceerd en dat leverde haar veel kritiek op. In de Expo Tel Aviv ging het publiek voor haar iconische optreden staan, maar op Twitter waren er voornamelijk negatieve reacties.

Ook Jan Smit was niet te spreken over de show. "Dit was wanstaltig slecht", zei Jan Smit. "Als je 1 miljoen krijgt en je laat dit zien, dan ben je het niet waard om op dit podium te staan", zei Jan Smit. Maurice Wijnen oordeelt op Twitter: "Het is vaag en visueel niet eens zo mooi. Heeft nou niemand tegen Madonna durven zeggen: Meid, doe iets makkelijkers. En ga playback. Niemand verwacht van jou live te zingen. Ze is een icoon geworden om heel andere redenen. Zo pijnlijk dit." Barbara Barend noemt Madonna's optreden zielig en "niet om aan te horen".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yes! Duncan dé winnaar van het Eurovisiesongfestival

De komst van Madonna naar het Eurovisiesongfestival was lange tijd onzeker, speculaties over haar optreden werden pas donderdag officieel bevestigd door de European Broadcasting Union (EBU).

Terwijl Europese kijkers hun stem konden uitbrengen, gaf de Queen of Pop alias Madame X het publiek op twee nummers. Naast haar dertig jaar oude klassieker Like a Prayer uit 1989 zong ze haar nieuwe nummer Future. Dat was de de wereldpremière. Ze bracht Future samen met de Amerikaanse rapper Quavo.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het is zeker: Madonna komt!

Madonna droeg tijdens haar act een ooglapje met de letter X over haar linkeroog, ook haar haardracht met twee paardenstaarten en de tiara vielen op. Voor de 26 finalisten van het Eurovisiesongfestival had ze een boodschap: "Wat er ook gebeurt, jullie zijn allemaal winnaars."

Madame X is Madonna's veertiende studioalbum.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!