Beeld © ANP

Feest: 15-jarig jubileum voor de Toppers

31 mei 2019 07:06

Het zijn twee bijzondere dagen voor de Toppers. De zangers vieren vrijdag en zaterdag hun 15-jarig jubileum en doen dit, zoals gebruikelijk, groots in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit hebben voor de jubileumeditie het thema Happy Birthday Party gekozen. Hun eigen outfits zijn hierop afgestemd en de in totaal 130.000 fans mogen meedeinen in het rood, wit of blauw.

De mannen hebben ook een extra bijzonder kostuum aan. Vanwege de 350e sterfdag van Rembrandt dragen de zangers pakken met delen van de Nachtwacht. Wanneer het viertal naast elkaar staat, is het volledige schilderij te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny Froger: 'Ik wil de Toppers overnemen'

Net als voorgaande edities worden René, Gerard, Jan en Jeroen ook dit jaar door gastartiesten vergezeld. Zo beklimmen onder meer Snollebollekes, OG3NE en Re-Play het podium.

De Toppers, die de afgelopen jaren voor zo’n 2,4 miljoen mensen hebben opgetreden, traden in 2005 voor het eerst samen op. Toen bestond de zanggroep nog uit Joling, Froger en Gordon. In 2008 verving Van der Boom Joling nadat die was opgestapt vanwege een ruzie, een jaar later keerde hij echter weer terug en gingen ze als viertal verder.

Gordon vertrok in 2011 om zich te kunnen richten op zijn andere zanggroep Los Angeles: The Voices en televisiecarrière, waarna de mannen als trio verdergingen. In 2017 voegde Smit zich bij de groep.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!