Beeld © ANP

Claudia de Breij zet Oranje leeuwinnen in het zonnetje

06 juni 2019 08:26

Claudia de Breij heeft een lied geschreven voor de Oranje leeuwinnen. Zij zong het nummer, Zie die Leeuwinnen, voor het eerst tijdens een peptalk die zij vorige week voor het team hield bij de KNVB in Zeist. Na de enthousiaste reacties daar heeft Claudia het nummer in de studio opgenomen.

"Het nummer is ontstaan in een spontane opwelling"

Zie die Leeuwinnen komt naar verwachting donderdag op Spotify en YouTube Music te staan. Claudia, haar band en een achtergrondkoor met onder anderen zangeres Giovanca zullen het lied vrijdagavond voor het eerst ‘publiekelijk’ uitvoeren in het tv-programma M. Een eerste fragment was donderdagochtend te horen in het programma Jan-Willem Start op! op NPO Radio 2.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Claudia de Breij en prinses Irene bij Klimaatmars Amsterdam

“Het nummer is ontstaan in een spontane opwelling”, vertelt de blondine. “Ik liep al langer met het idee in mijn hoofd. Maar voor die peptalk in Zeist heb ik het uitgewerkt. Ik ben heel trots dat het team het lied gelijk heeft omarmd als hún nummer; de demo die we hebben gemaakt, staat ook al op de playlist voor hun kleedkamer. Succesvoller kan het lied voor mij eigenlijk niet meer worden.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fatima vraagt Oranje Leeuwinnen hemd van het lijf

Het WK-vrouwenvoetbal in Frankrijk gaat vrijdag van start. Oranje speelt de eerste wedstrijd op 11 juni tegen Nieuw-Zeeland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!