Beeld © Youtube: @Eltonjohn

Deze Elton John-hits maken Rocketman tot een groot succes

8 juni 2019 16:21

Elton John is helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest maar staat door de film Rocketman wel weer helemaal in de schijnwerpers. De flamboyante zanger weet overduidelijk wat de definitie van een hit is en hitdossier.nl heeft een overzicht met zijn grootste Top 40 noteringen in Nederland gemaakt. Wij zetten zijn grootste hits voor je op een rijtje.

Elton John weet in 1970 voor het eerst in de Top 40 te komen met het nummer Border Song. Hoewel dat nummer een klein hitje is, weet hij enkele maanden later met Your Song niet alleen zijn eerste Alarmschijf te pakke maar het wordt ook zijn eerste top 10-hit.

In 1985 verschijnt het nummer Nikita, over een douaniere die werkt aan de Oost-Duitse grens. Het nummer wordt beticht vanwege plagiaat omdat het zou lijken op Natasha, een nummer van Guy Hobbs uit 1992. Een Amerikaanse. Een Amerikaanse rechter veegt de aanklacht echter van tafel. Nikita wordt zijn grootste succes in ons land en staat zeven weken op nummer 1.

Na het overlijden van prinses Diana, speelt Elton John op haar uitvaart het nummer Candle In The Wind. Hiermee weet de zanger vele verkooprecords te breken. In Nederland staat het nummer vijf weken lang op de eerste plek in de Top 40. 

In 2003 is het een van de laatste keren dat Elton John in de Top 40 staat. Hij werkte samen met het Britse Blue aan een remake van Sorry Seems To Be The Hardest World. Het origineel van dit nummer wist in 1977 de hitlijsten te bereiken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!