Beeld © William Rutten

Fleetwood Mac en Duncan sluiten 50e Pinkpop af

11 juni 2019 11:02

De vijftigste editie van Pinkpop zit er weer op! Het Nederlandse festival sloot de derde dag af met niemand minder dan Duncan Laurence, The Pretenders, gitarist Slash en publieksfavoriet Fleetwood Mac.

Bezoekers moesten gedekt in een poncho, want het was een waterballet tijdens de derde dag van Pinkpop. Dat mocht de pret niet drukken, ook niet voor fotograaf William Rutten, die aanwezig was om verslag te doen namens RTL Boulevard.

Allereerst het historische optreden van 'onze' Duncan Laurence. De Arcade-zanger heeft geschiedenis geschreven door als eerste Eurovisiesongfestival-winnaar ooit op Pinkpop te staan. Hij wist indruk te maken op het publiek met zijn loepzuivere zang, een geweldige band en nieuwe nummers die aantonen dat er een mooie carrière voor hem in het verschiet ligt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan steelt de show op Pinkpop

Een ander hoogtepunt kwam van de Britse rockgroep The Pretenders. Het optreden van de band vond plaats in een afgeladen Brightlandstent, waar hit na hit gespeeld werd. Zangeres Chrissie Hynde bewees nog altijd perfect bij stem te zijn en waarom de band nog altijd zo geliefd is onder de schare aan fans. 

Guns 'n Roses-gitarist Slash kwam ditmaal met zijn eigen bandje Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede Pinkpop dag vol legendarische momenten

Maar de meeste bezoekers op deze laatste Pinkpop-dag kwamen natuurlijk vooral voor de grote hoofdact, Fleetwood Mac. De legendarische band speelde in 1971 al eens op het festival, al was het destijds een andere formatie. Mick Fleetwood is de enige die allebei de keren heeft gespeeld. Het was een feest der herkenning van hits, hits en nog eens hits voor het publiek. Jong en oud stonden te genieten van de oude rotten in het popmuziek-vak. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence debuteert op slotdag Pinkpop

Fleetwood Mac sloot ook het 50-jarig jubileumfeestje van het beroemde festival af. In totaal waren er 144 duizend kaarten verkocht voor de drie dagen, wat volgens Jan Smeets aan de weinige kant is. Daarom belooft hij volgend jaar een nog beter programma neer te zetten. De geruchtenmachine draait inmiddels op volle toeren, met Bob Dylan en Neil Young die worden getipt als headliners. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!