Beeld © ANP

Exclusief: Arjen Lubach over nieuwe muziek

20 juni 2019 19:18

Arjen Lubach, komt met zijn house-alter ego Hartebees, met nieuwe muziek. Morgen lanceert hij Summer Go, een vrolijk zomers duet dat maar moeilijk uit je hoofd gaat. Lubach maakt het nummer in samenwerking met Spinnin' Records.

"Het is een nummer waar ik erg trots op ben"

Aan RTL Boulevard vertelt Arjen Lubach over zijn nieuwe plaat. "Het gaat over een meisje en jongen die een keer willen ontsnappen aan het normale leven. Veel moeilijker moet je zomerliedjes ook niet maken", aldus de presentator. Qua genre weet Lubach niet precies waar het nummer onder valt. "Het is house. Een beetje trage zomerhouse, eigenlijk."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Arjen Lubach moet voorstelling cancelen na kortsluiting

Op vrijdag 21 juni wordt de track dus gerealesed. Een week later kan het publiek ook een videoclip verwachten. "De videoclip is een animatie die heel erg past in de lijn van het liedje. Hij is lekker vrolijk en opgewekt."

Veel promo voor zijn nieuwe single heeft Lubach niet gedaan. "Ik ben gewoon ook heel druk met andere dingen." Wél heeft de presentator inmiddels veel ervaring achter de draaitafel. "Ik heb shows gedaan in China, Duitsland, etcetera. Ik vind het leuk dat de muziek een soort zijproject is waar mensen niet zo veel van zien als van mijn andere werk. Ik kan mezelf er helemaal in kwijt."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Arjen Lubach vertelt wat NPO-plan voor zijn programma betekent

Toch zou Arjen het wel leuk vinden als zijn muziek in Nederland ook breder opgepakt zou worden, net als zijn show Zondag Met Lubach. "Als heel veel mensen dit liedje leuk gaan vinden, vind ik dat natuurlijk alleen maar leuk. Daar ga ik niet hypocriet over doen."

De drang om muziek te maken is groot bij Lubach. "Ik moet altijd muziek maken. Ik heb het geprobeerd ui te zetten, maar dat lukte me niet. Het is ook fijn om een zijproject te hebben waarbij ik mijn muzikale uitspattingen kan delen", vertelt Arjen. Lubach is dan ook al bezig met nieuwe muziek. "Ik heb een computer vol met projecten. De meeste liedjes zijn waarschijnlijk heel slecht en in sommige zit misschien wel potentieel. Dat moet in de loop der tijd blijken", besluit Lubach.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Extra shows voor Arjen Lubach

Arjen Lubach scoorde met zijn bass/trap-duo The Galaxy scoorde hij de afgelopen jaren enkele underground successen in de live-sets van grote dj’s als Yellow Claw en Vinai.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!