Beeld © William Rutten

Fotoverslag: Phil Collins live in Goffertpark Nijmegen

21 juni 2019 07:59

"Ik ben aan mijn rug geopereerd en mijn voet is naar de klote”, dat waren de legendarische in het Nederlands gesproken openingswoorden van Phil Collins die gisterenavond voor 50.000 man een openluchtconcert gaf in het Goffertpark in Nijmegen. Onze fotograaf William Rutten was erbij en schoot prachtige foto's.

Veertien jaar geleden stond Phil voor het laatst in ons land, hij ging met pensioen door een plotselinge doofheid en handblessure. Maar zijn fans zijn hem duidelijk niet vergeten en het was prachtig om te zien hoe zijn publiek met tranen in hun ogen de met wandelstok strompelende superster onthaalde, en het ontroerde Phil ook.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bezoekers concert Phil Collins ontvangen massaal NL Alert

Veelal zittend in zijn stoel wist een van de bestverkopende Engelse popsterren van de jaren 70, 80 en 90 al zijn hits met een fantastische band te vertolken en het publiek volledig voor zich te winnen. De geest wilde nog wel en de stem was wat minder krachtig dan vroeger maar nog steeds herkenbaar. Het is vooral het lichaam van Phil dat niet meer zo meewerkt.

Het drummen liet Phil aan zijn 18-jarige zoon Nicholas over en hij bleek een prima vervanger te zijn. Men kwam waarschijnlijk voor een avondje nostalgie en had geen hoge verwachtingen maar men kreeg een prachtige avond met breekbare vertolkingen van zijn wereldhits en een concert dat men niet snel meer zal vergeten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Phil Collins in ziekenhuis na val in hotel

Het was erg fijn om al deze prachtige liedjes nog eens live te horen door de man die ze schreef en wereldhits maakte.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!