Hitte veroorzaakt geluidsoverlast concert Rammstein

25 juni 2019 22:39

De milieudienst Rijnmond heeft dinsdagavond meer dan vijftig meldingen gekregen van geluidsoverlast vanwege het concert van Rammstein in De Kuip. Dat heeft de dienst gemeld.

"Ook kan het dan klinken of het geluid dat je hoort van dichtbij komt"

Inspecteurs die in De Kuip aanwezig zijn om het geluid te meten, stellen echter dat de vergunde geluidsnormen in de omgeving niet worden overschreden. De milieudienst vermoedt dat er meer klachten dan normaal bij concerten binnen zijn gekomen omdat door de hitte het geluid op grotere afstand te horen is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rammstein volgend jaar weer naar Nederland

"Laag in de lucht hangt namelijk een zogenaamde inversielaag", legt de dienst uit op haar website. "Dat betekent dat een warmere luchtlaag als het ware als een deken over een koudere luchtlaag ligt. Zo'n deken, de inversielaag, vormt dan een soort deksel waar tegen het geluid weerkaatst en extra ver draagt. Ook kan het dan klinken of het geluid dat je hoort van dichtbij komt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rammstein beukt Album Top 100 in

De organisatie van het concert heeft een speciaal hitteplan afgegeven, in verband met de verwachte temperaturen. Fans kregen het advies een dopper mee te nemen, zich luchtig te kleden en genoeg water te drinken.

Rammstein komt in 2020 weer naar Nederland, dan voor een concert in Nijmegen. De exacte datum is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Concert Rammstein in mum van tijd uitverkocht

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!