Beeld © ANP

Advocaat Afrojack: 'Zal alsnog miljoenen belastingschuld betalen'

01 augustus 2019 08:07

Als blijkt dat Afrojack inderdaad nog miljoenen aan belasting moet betalen, dan doet hij dat alsnog. Dat zegt zijn advocaat donderdag in De Telegraaf. De dj zou jarenlang te weinig inkomstenbelasting hebben betaald door op papier naar Cyprus te verhuizen.

"Hij zijn verplichtingen alsnog volledig zal nakomen als na afloop van de procedure onverhoopt blijkt dat hij onbedoeld te weinig belasting heeft betaald"

De advocaat van Nick van de Wall, beter bekend als Afrojack, stelt dat hij "zijn verplichtingen alsnog volledig zal nakomen als na afloop van de procedure onverhoopt blijkt dat hij onbedoeld te weinig belasting heeft betaald". Eerder deze week werd ten behoeve van de Belastingdienst een hypotheek van 4 miljoen euro afgesloten op zijn landhuis in Leersum.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

538 stopt met shows van Afrojack en Guetta

De dj zou tussen 2012 en 2016 nauwelijks belasting hebben betaald in Nederland omdat zijn bedrijven gevestigd waren op Cyprus. Die fiscale constructie zou Afrojack aangeraden zijn door belastingadviseur Frank B., ook bekend als 'de fiscalist van de sterren'. Tegen B. loopt al maanden een strafrechtelijk onderzoek wegens witwassen.

De FIOD viel vorig jaar maart het kantoor en de woning van B. binnen vanwege de verdenking dat hij Nederlandse artiesten op papier naar belastingparadijzen liet verhuizen om belasting te ontduiken. Toen werd Afrojack ook al genoemd als een van de artiesten die zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan belastingfraude.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Afrojack geëerd met holografische munt

Verhalen dat de dj jaren geleden al is gewaarschuwd voor de illegale fiscale constructie, waarover De Telegraaf donderdag schrijft, zijn volgens Afrojacks advocaat echter "feitelijk onjuist". Een voormalige financieel manager van de dj bevestigde aan de krant echter dat zij vorig jaar als getuige is gehoord door de FIOD.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!