Billie Eilish Beeld © ANP

Billie Eilish heeft sinds kort pas weer plezier in muziek maken

20 augustus 2019 09:19

Billie Eilish geldt als een van de grootste muzikale beloften van het moment. Zaterdag speelde de pas 17-jarige artieste voor tienduizenden mensen op Lowlands, na het weekend werd bekend dat ze de nummer 1-positie in de Amerikaanse hitlijst heeft veroverd. Toch had Eilish lang niet altijd lol in muziek maken.

"Lange tijd was het zo zwaar, ik voelde me ongelukkig"

"Eerlijk gezegd heb ik pas sinds enkele maanden, sinds mijn tour door Australië, weer echt zin om muziek te maken", zegt Eilish, die in april en mei in Australië optrad, tegen het Duitse persbureau DPA. "Ik weet dat het gek klinkt, ik ben pas 17. Maar toen ik 11 was heb ik al mijn eerste nummer geschreven. Ik ben al een tijdje bezig met muziek."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Billie Eilish heeft vaker nachtmerries dan dromen

Dat ging haar soms niet gemakkelijk af. "Lange tijd was het zo zwaar, ik voelde me ongelukkig. Ik kon niet genieten van het muziek maken."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Lil Nas X van nummer 1 verstoten door Billie Eilish in VS

Met het verschijnen van haar debuutalbum, When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, en de daaropvolgende positieve reacties, kwam ook het plezier in muziek maken bij Eilish terug. Nog belangrijker was echter collega-zangeres Ariana Grande. "Haar album Thank U, Next heeft ervoor gezorgd dat ik weer zin kreeg om nummers te schrijven. Ik ben Ariana veel dank verschuldigd."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!