Beeld © ANP

R. Kelly krijgt zijn zin

04 september 2019 01:23

Het verzoek van R. Kelly (52) om niet langer in een isoleercel in de gevangenis te verblijven, is ingewilligd. De van seksueel misbruik van minderjarigen verdachte zanger is volgens zijn advocaat dinsdag verhuisd naar een gewone cel.

Aanklagers in zijn zaak stellen echter dat Kelly op eigen verzoek in een afgesloten deel van de penitentiaire inrichting verbleef. Hij zat daar in eerste instantie alleen, maar had later een celgenoot. Hij zou de laatste drie weken al niet meer afgezonderd hebben geleefd. Ook zouden zij nooit bezwaar hebben gemaakt tegen zijn verhuizing naar een gewone cel, en het papierwerk meteen in orde hebben gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

R. Kelly aan de tand gevoeld over huwelijk Aaliyah

De advocaat van de zanger laat aan TMZ weten dat er verschillende veiligheidsmaatregelen zijn genomen nu de muzikant zich onder andere gevangenen begeeft. Dat zou zijn omdat misbruikverdachten niet altijd veilig zijn in gevangenissen. Nu hij niet langer in een isoleervleugel verblijft, mag Kelly af en toen naar buiten en kan hij ander bezoek dan alleen zijn advocaat ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

R. Kelly kan isoleercel niet langer aan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!