Britten pakken Songfestival heel anders aan in 2020

16 september 2019 11:50

De BBC doet mee aan de 65e editie van het Eurovisiesongfestival dat volgend jaar mei in Rotterdam wordt georganiseerd, maar schrapt de nationale voorrondes die de omroep sinds 2016 hanteert. BBC Studios gaat samenwerken met platenmaatschappij BMG om een Britse artiest te vinden die het Verenigd Koninkrijk kan vertegenwoordigen in Ahoy.

"We zoeken een artiest die de geest en waarden belichaamt van het Eurovisiesongfestival"

BBC Studios heeft meerdere platenlabels benaderd om ideeën te pitchen voor het komende songfestival. "BMG en BBC Studios delen dezelfde visie om een nummer te kiezen met een brede internationale aantrekkingskracht en een artiest die de geest en waarden belichaamt van het Eurovisiesongfestival", meldt de omroep. BMG bracht in 2015 het nummer Heroes uit, waarmee de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw het liedjesfestijn won. Ook songfestivalwinnares Netta van Israël tekende in 2018 een contract bij BMG.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Duncan Laurence staat nogmaals stil bij songfestival-succes

Het Verenigd Koninkrijk won het Eurovsiesongfestival vijf keer, net als Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Het Verenigd Koninkrijk is al verzekerd van een plek in de finale op zaterdag 16 mei. Naast de 'big five' - Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk - krijgt ook Nederland als gastland automatisch een finaleplek.

Dit jaar stuurde het Verenigd Koninkrijk de zanger Michael Rice met het nummer Bigger Than Us naar het liedjesfestijn in Tel Aviv. Met 11 punten eindigde hij als laatste.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Israëlische omroep wil geld terug voor Madonna's songfestival-act

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!