Beeld © ANP

Qmusic neemt afscheid van welbekende jingle

18 september 2019 12:59

Het is afgelopen met de Qmusic-jingle. De fans van de radiozender zullen niet meer kunnen genieten van het welbekende 'You make us Q'. De luisteraars zullen namelijk voortaan een nieuwe slogan horen.

"De luisteraar is niet de architect van het station, maar staat wel altijd centraal bij alles wat we doen"

'You make us Q' was vier jaar lang de jingle die de vaste luisteraars om de zoveel tijd hoorde. Daar komt nu verandering in. De radiozender heeft gekozen voor 'Q sounds better with you' en zal zelfs hun vormgeving opschonen, meldt de radiozender. Zoals de fans gewend zijn van Qmusic gaat de nieuwe slogan weer ingezongen worden. In 2005 kwam de zender voor het eerst met zo'n zinnetje, toen ging het nog om 'Q is good for you.' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zenuwen gieren door lijf Mattie Valk voor bruiloft

Er is een heel gedachteproces aan de verandering vooraf gegaan. "Wij hebben tenslotte de professionals en persoonlijkheden in huis die ervoor zorgen dat luisteraars horen wat voor hen relevant is: leuke content en de beste muziek", vertelt marketing manager Jorn Agterberg aan Adformatie. "Met andere woorden, de luisteraar is niet de architect van het station, maar staat wel altijd centraal bij alles wat we doen. De nieuwe slogan verwoordt dat beter: Q sounds better with you."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marieke en Domien hebben erotische dromen over elkaar

Het gaat om een complete verandering, meent programmadirecteur Dave Minneboo. "Naast de nieuwe slogan leggen we ook nog meer de nadruk op hitmuziek. Dit is een logische volgende stap na de komst van de Top 40 en een aanscherping van het format. In de audiovormgeving hoor je dat terug door de zogenoemde music-liner ‘Maximum hits’. Deze term komt regelmatig voorbij in de intro van hitmuziek."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!