Dotan: 'Het is eigenlijk een beetje fout gegaan in mijn hoofd'

18 september 2019 19:24

RTL Boulevard sprak zanger Dotan (32) over zijn comeback en nieuwe tour, die hij aanstaande maandag aftrapt in Paradiso. Een show vol persoonlijke nummers. "Rauw en echt, dat is zoals ik nu op het podium sta en in mijn leven", aldus de singer-songwriter.

"Ik heb me nog nooit zo lekker op het podium gevoeld, zo vrij"

Zijn eerste grote hit, Coming Home, krijgt dit jaar wel een heel nieuwe betekenis. Na alle schandalen en geheimen is hij er nu klaar voor om zijn fans te betoveren met nieuwe muziek. Zijn tour begint in Amsterdam, vlakbij de plek waar hij is opgegroeid. En dat voelt voor hem als thuiskomen. "Ik heb er ontzettend veel zin in”, vertrouwt hij toe aan RTL Boulevard. "Ik heb zin om te laten horen waar het om gaat, waar ik mee bezig ben geweest. En natuurlijk ook mijn nieuwe muziek. Ik hoop dat mensen een kaartje hebben gekocht om een toffe avond te hebben en ik ga er alles uithalen om daar iets heel moois neer te zetten.”

Na Amsterdam gaat hij de rest van het land in, iets waar hij afgelopen tijd al van geproefd heeft in Europa. “Ik heb me nog nooit zo lekker op het podium gevoeld, zo vrij”, vertelt hij aan Ronald Molendijk. “Dit is de plek waar ik moet zijn.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Liefde in de lucht: Dotan showt zijn vriend op Instagram

Zijn laatste tour is alweer een tijdje geleden. "Toen ik vier jaar terug mijn laatste optreden gaf in de Ziggo Dome dacht ik: ‘Misschien dat ik wel nooit meer tour.’" Ook voor zijn muziek voelde hij geen passie meer .“Ik legde zo’n druk op mezelf, ik was zo perfectionistisch. Niks was goed genoeg. Het is eigenlijk een beetje fout gegaan in mijn hoofd (...) Dus dat ik hier nu sta, daar ben ik superblij mee.”

Ronald confronteert hem ook met zijn eerdere tentoonstelling, Inside my bones, waar hij mensen voor vastlegde zonder filter. “Een beetje ironisch dat ik dat toen riep, gezien wat afgelopen jaar naar buiten is gekomen", stelt hij nu. "Dat was voor mij een soort schreeuw. Ik wilde heel graag die authenticiteit en ik wilde heel graag open en mezelf zijn (…) Maar het was iets waar ik nog niet klaar voor was. Soms moet je gewoon heel hard op je bek gaan, om daarbij te komen. En daar ben ik nu. Ik ben heel dankbaar dat het is gebeurd, ik voel mij beter dan ooit.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dotan moest homoseksualiteit geheimhouden van platenlabel

Zijn nieuwe album gaat dan ook grotendeels over wat hij de afgelopen jaren allemaal heeft meegemaakt. En die nummers zijn persoonlijk dan ooit. “Ik had het idee dat ik mij voorheen heel vaak verschool achter metaforen, heel poëtisch. En nu dacht ik: fack it, ik ga gewoon zeggen zoals het is (…) Ik ben er wel aan toe om happy te zijn.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!