Beeld © ANP

Nieuw nummer Gordon wordt echte tranentrekker

19 september 2019 10:57

Op het nieuwe album van Gordon (51) komt een nummer over dementie te staan. Dat meldt de zanger donderdag op Instagram. "Ik werd wakker met een liedje en een tekst en de tranen rolden over mijn wangen", vertelt hij trots.

"Dementie en Alzheimer zijn zulke slopende ziektes, ze wissen alles uit wat je aan gevoel hebt meegemaakt"

Op Instagram deelde hij de tekst van het nummer. Inmiddels heeft hij de post weer verwijderd, maar dit is de tekst:

Kijk eens in mn ogen Zie je daar jezelf in? Het is de spiegel van mijn ziel Van een leven zo bewogen maar ook de ontluistering Want ik voel gedachtes die vervagen aan onze eindeloze dagen vol met liefde en met geluk maar mn brein die maakt ze stuk Dus al die prachtige verhalen blijf ze alsjeblieft vertellen want ik kan het niet herhalen alleen maar knikken en van balen Dat ik het niet meer weet van hoe ik kuste en waar ik was op onze allereerste date.”

Voor ik het vergeet voordat alles zal vervagen wil ik dat je weet. Jij bent de liefde van mijn mijn leven mijn rust in al mijn bange dagen Voor ik het vergeet en straks dus niet meer weet wil ik je nog adoreren tot mn allerlaatste droom me zal verteren wil ik dat je weet mijn allerliefste schat ik hou van jou, voor ik het vergeet. Als je dat maar weet

Ik hou me vast aan kleine beetjes van geluk aan de zomer en de lente je vuile was hier op de grond of je badjas op de kruk Als ik je lichaam ruik dan ga ik stralen of geef je stiekem nog signalen een lach die we dan delen . Maar weet gewoon dat het allemaal echt waarheid is geweest en onze zielen een gedachte nog het meest. Ik zal je nooit vergeten al moet ik gedwongen verder zonder jou weet dat ik ergens diep van binnen nog altijd zielsveel van je hou. Hou mn hand vast en voel hoe ik je opwarmde en liefst dagenlang omarmde. Zelfs als dat er niet meer is en wordt je mijn eindeloos gemis hoop ik dat je van me zal blijven houden want ik ben nu wat het is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dankzij Trijntje Oosterhuis kan Gordon weer zingen

Hij raakte geïnspireerd door een etentje met Tineke de Nooij woensdagavond. "Heerlijk gelachen zoals altijd, maar ook weer gesproken over haar Peter, die vorig jaar overleed, de liefde van haar leven. Zo een die we allemaal wel willen hebben en naar verlangen. Dementie en Alzheimer zijn zulke slopende ziektes die alles uitwissen wat je aan gevoel hebt meegemaakt."

De entertainer deelt de tekst met zijn volgers met als hashtag #TheNotebook. Hij plaatst ook een foto waarop hij en Tineke vrolijk lachend te zien zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

René Froger vindt afwezigheid Gordon bij De Toppers geen gemis

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!