Beeld © Getty Images

Beyoncé strijdt voor naam dochtertje Blue Ivy

26 september 2019 04:27

In een rechtszaak om de merknaam Blue Ivy Carter, stelt Beyoncé (38) dat haar dochter een cultureel icoon is. De zangeres wil dat een weddingplanner die een zaak runt met de naam Blue Ivy stopt haar te dwarsbomen om de namen van haar dochter vast te leggen als merk.

"De aanwezigheid van het woord Carter verwijst naar de beroemdheid”

Wendy Morales claimt dat zij het recht heeft op de naam Blue Ivy en het verwarrend kan zijn als Beyoncé de naam van haar dochter ook als merk gaat gebruiken. "Haar stelling dat klanten een kleine weddingplannerzaak zullen verwarren met Blue Ivy Carter, de dochter van twee van de bekendste artiesten ter wereld, is belachelijk en zou verworpen moeten worden", zo laat de zangeres weten in rechtbankdocumenten die in handen zijn van The Blast.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Superster Beyoncé deelt te schattige foto van tweeling

Beyoncé benadrukt in de papieren ook dat ze de volledige naam van haar dochter, Blue Ivy Carter, wil vastleggen. "De aanwezigheid van het woord Carter verwijst naar de beroemdheid Blue Ivy Carter en niet naar de regionale zaak van de tegenstander", aldus de muzikante.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé claimde 'onterecht' eerste zwarte vrouw op Glastonbury te zijn

De zangeres en de vader van haar kinderen, Jay-Z, proberen al sinds de geboorte van Blue Ivy in 2012 de naam van hun oudste dochter vast te leggen als merk. Dat is ze tot op heden niet gelukt. De namen van hun in 2017 geboren tweeling, Rumi en Sir Carter, zijn wel geregistreerd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!